19:30

Ersnäs IF

Referat: Unbyns IF - Ersnäs IF

Serieledarna på besök på Sporn - svår match! Tre debutanter i truppen: Christian, Toni på spelarbänken och Moltas på ledarbänken.
Vi startar med Marcus i mål, Humlan, Aidan, Christian och Lankan i backlinjen. Kris, Anttila och Simon på mitten. Bulan, och Jens på kanterna med Wallin framåt. Avbytare: Toni, Junior och Tomas.

Vi visar direkt att vi vill vara med i matchen genom vårdat spel med kombinationer. Ersnäs är bra så vi får jobba ordentligt i försvaret, och gör det bra. Efter 10 minuter kan Simon frispela Wallin som tyvärr missar läget. Istället tar dom ledningen när vi tappar boll lite onödigt och sen inte får press på bollhållaren som kan lägga den i en snygg båge över Marcus. 0-2 kommer ganska snart efter en boll som Marcus inte kan hålla och dom är först på returen. Men vi håller spelet uppe rätt bra och kan reducera till 1-2 efter en bra raid av Linus på kanten och ett inspel till Wallin som kan gräva fram bollen och lägga in den. Sen kan dom tyvärr göra både 1-3 och 1-4 innan paus - synd! Känns som om dom gör mål på alla sina chanser....

Vi justerar lite i positionerna (bra där Moltas!) i slutet av första och i andra är matchen rätt jämn, även om den snabbt blir avgjord när vi får en straff emot oss som dom sätter i gaveln. Men nära att Marcus får nävarna på den.
Mot slutet skapar vi fler chanser än dom och borde väl kunnat få nåt reduceringsmål till.

Som alltid finns positiva saker att ta med sig - positionerna och försvaret i andra, passningsspelet när vi har boll. Känns som om vi kunde fått ut lite mer!

Bra insatser av våra debutanter som visar att dom blir tillskott i truppen, Aidan gör som vanligt en bra match. Kris sköter sin roll bra när vi justerar till. Linus och Wallin visar spets framåt.